Naar agenda
Datum:

12 november, 2015

Tijd:

16.00-19.00 uur

Locatie:

Havenziekenhuis, Bernard Ruyszaal, 5 etage

Voor wie:

Praktijkondersteuners, Verwijzers

Het multidisciplinaire geriatrisch team van het Havenziekenhuis organiseert op 12 november een minisymposium voor huisartsen en praktijkondersteuners met het thema: ‘Betere zorg voor kwetsbare ouderen: samen kan het!’. Goede samenwerking tussen zorgaanbieders is voor onze oudere patiënten extra belangrijk. De rode draad is ‘verbinding’.

Hoe leggen we verbinding tussen de sociale omgeving en het medisch domein? Hoe kan de huisarts in contact komen met zorgaanbieders om de juiste zorg voor de oudere patiënt te regelen? Hoe kan er gebruik worden gemaakt van de expertise van zorgaanbieders en op welke wijze kan dit worden geregeld? Laten wij elkaar meer opzoeken om de zorg voor kwetsbare ouderen beter op elkaar af te stemmen. Zorg die bijdraagt aan de kwaliteit van leven van deze bijzondere en afhankelijke groep patiënten.

Programma
  • Vanaf 1 januari 2015 is het mogelijk dat de huisarts een verwijzing kan maken richting Geriatrische Revalidatie Zorg. De zorgaanbieders vragen hiervoor een geriatrisch assessment. Hoe kan dit worden geregeld?
    Het Havenziekenhuis heeft hier een proces voor ingericht – spoed revalidant.
    Vanuit geriater, afdeling transfer en afdeling geriatrie een beschrijving van dit proces.
  • Crisisbedden: hoe verloopt het proces van de crisisbedden.
    Presentatie door geriater over triage en presentatie zorgaanbieder.
  • Indicaties: wat zijn de mogelijkheden en beperkingen van indicaties, presentatie door CIZ. Wat is de problematiek bij de huisarts? Naar aanleiding van praktijkvoorbeelden discussie over eventuele oplossingen.
  • Afsluiting met een hapje, een drankje en een fantastisch uitzicht op de Maas in Brasserie Aan de Maas op de vijfde verdieping van het Havenziekenhuis

Accreditatie voor dit symposium is aangevraagd.

Aanmelden

U kunt zich vóór 1 november 2015 aanmelden via yvette.plantz@havenziekenhuis.nl onder vermelding van mini-symposium en uw BIG-nummer.