Naar agenda
Datum:

15 september, 2016

Tijd:

17.00 - 21.30 uur

Locatie:

Brasserie Aan de Maas, 5e etage Havenziekenhuis

Voor wie:

Verwijzers

Op donderdag 15 september organiseert het Havenziekenhuis het traditionele Captains Dinner voor verwijzers. Het doel van het Captains Dinner is dat huisartsen, medische staf en bestuurders van het Havenziekenhuis elkaar op informele wijze treffen. Net als in voorgaande jaren wordt het Captains Dinner voorafgegaan door een minisymposium. Dit jaar is het thema ‘Rotterdam en het Haven vieren de stad’.  Onze verbondenheid met de stad, haar inwoners en de haven staan daarbij centraal.

Programma

17.00 – 17.25 uur

Ontvangst in Brasserie Aan de Maas op de vijfde verdieping

 

17.25 – 17.30 uur

Opening en voorstellen nieuwe medisch specialisten – Bianka Mennema, stafvoorzitter

 

17.30 – 19.30 uur

Vroeger was alles beter? Hoe versterken we elkaar in de regionale dementiezorg – geriater Arend Arends

Samenwerken in behandeling en begeleiding van patiënten staat centraal. Maar ook preventie is belangrijk. En hoe betrekken we zowel de patiënt als de mantelzorger? Wie neemt de regie?

 

Hart voor de stad. Minder ziekenhuisopnames door tijdig ingrijpen? – cardioloog Gilles van Delft

Er komen steeds meer patiënten met hartfalen en de behandelmogelijkheden ontwikkelen zich ook. Laagdrempelig overleg, heldere heen- en terugverwijsafspraken maken een volledige zorgketen van de eerste tot en met de derde lijn mogelijk.

Bruggen bouwen aan de Maas – dermatoloog Enes Hajdarbegovic

De samenwerking tussen het Havenziekenhuis en het Erasmus MC leidt tot mooie nieuwe initiatieven zoals de gezamenlijke aanpak van de zorg voor de atopische patiënt. Comorbiditeit zoals astma en voedselallergie zijn bij atopische dermatitis een veelvoorkomend en complex probleem. Barrièreherstel is het belangrijkste doel!

De haven van binnen – internist Els van Nood

Wekelijks zien we een aantal zeelieden  in het Havenziekenhuis. De ziektes en presentatie ervan verschuiven door de tijd, maar MRSA vraagt altijd aandacht.

Een veilige haven voor dak en thuislozen: een Rotterdams exportartikel? – huisarts en straatdokter Marcel Slockers

Daklozen zijn de bevolkingsgroep met de slechtste levensverwachting in Nederland. Goede zorg is dus broodnodig!  De Rotterdamse aanpak en organisatie van zorg en de inzet van de stad Rotterdam om de onverzekerdenproblematiek, samen met de politiek, op te lossen oogst veel bewondering  in binnen- en buitenland.

 
19.30 – 21.30 uur

Captains Dinner in Brasserie Aan de Maas

Aanmelden

U kunt zich vóór 26 augustus aanmelden via bijgaand antwoordformulier of via e-mail: captainsdinner@havenziekenhuis.nl. Wilt u in de e-mail s.v.p. uw naam en uw BIG-nummer vermelden in verband met accreditatie?