Naar agenda
Datum:

10 september, 2015

Tijd:

19.30 - 22.00 uur

Locatie:

Brasserie Aan de Maas, 5e etage Havenziekenhuis

Voor wie:

Verwijzers

Op donderdag 10 september organiseert het Havenziekenhuis het traditionele Captains Dinner voor verwijzers. Tijdens het diner treffen huisartsen, medische staf en bestuurders van het ziekenhuis elkaar op informele wijze. Net als in voorgaande jaren wordt het Captains Dinner voorafgegaan door een minisymposium. Dit jaar is het thema ‘Zorg voor wereldburgers – voor patiënten uit alle windstreken’. De verschillende etnische achtergronden van inwoners van de regio Rotterdam-Rijnmond zorgen voor verschillen in presentaties van ziekten. Wij bieden u een interessant programma aan waarbij een aantal ziektebeelden bij patiënten met verschillende etnische afkomsten wordt besproken. Accreditatie is aangevraagd. 

Programma

 

17.00 – 17.25 uur
Ontvangst in Brasserie Aan de Maas op de vijfde verdieping

17.25 – 17.30 uur
Opening en voorstellen nieuwe medisch specialisten – Bianka Mennema, stafvoorzitter

17.30 – 19.30 uur

 • Ik neem je mee – longarts Sigrid van Brummelen

  De diagnose pneumonie is een veel gestelde diagnose in eerste en tweede lijn. De verwekkers van pneumonie zijn divers. Het is belangrijk in de anamnese na te gaan waar patiënt contact heeft gehad met potentiële verwekkers. Welke verwekker neem je mee? Een overzicht met interessante casuïstiek en praktische tips voor de anamnese bij patiënten met (verdenking op) een pneumonie.

 

 • Diabetes op reis – internist dr. Pieter Wismans

  Het Havenziekenhuis en het Erasmus MC hebben afgelopen jaar afspraken gemaakt over zorg rond diabetespatiënten. De behandeling en follow-up van diabetespatiënten zal voortaan voornamelijk in het Havenziekenhuis plaatsvinden. In deze presentatie zal de internist ingaan op de uitdagingen die diabetespatiënten ondervinden als zij op reis gaan.

 

 • Bevolkingsonderzoek borstkanker – chirurg dr. Jet van Dam

  De opkomst voor het bevolkingsonderzoek naar borstkanker bij allochtone en laaggeletterde vrouwen in Rotterdam en omgeving is laag en neemt nog steeds af. Een zorgelijke ontwikkeling. Een aantal organisaties heeft de handen ineen geslagen om hier iets aan te doen: project Sarah. Mammachirurg Jet van Dam neemt u mee door de resultaten van borstkankerscreening in de regio Rotterdam en het project Sarah in het bijzonder.

 

 • Dementie bij allochtone patiënten – geriater Marleen Harkes

  Bij de diagnose en behandeling van dementie in de praktijk blijkt culturele achtergrond een belangrijk belemmering te kunnen vormen. In het Havenziekenhuis wordt gewerkt aan het opzetten van een speciaal spreekuur voor oudere migranten met extra aandacht voor hun achtergrond.

19.30 – 22.00 uur
Captains Dinner in Brasserie Aan de Maas

Aanmelden

U kunt zich vóór 24 augustus aanmelden via e-mail: captainsdinner@havenziekenhuis.nl. Wilt u in de e-mail s.v.p. uw naam en uw BIG-nummer vermelden in verband met accreditatie?