Naar agenda
Datum:

25 november, 2016

Tijd:

9.00 - 17.00 uur

Locatie:

Beurs-World Trade Center in Rotterdam

Voor wie:

Algemeen, Verwijzers

Op vrijdag 25 november vindt het Havensymposium 2016 plaats in het Beurs-World Trade Center in Rotterdam. Het Havensymposium met als thema ‘Tropen aan de Maas’ wordt georganiseerd door de Travel Clinic Havenziekenhuis & Instituut voor Tropische Ziekten. Het Havensymposium wordt gepresenteerd door onder andere verschillende gerenommeerde sprekers uit de medische wereld, een interessante programma voor , huisartsen, internisten, sociaal geneeskundigen, verpleegkundigen en een ieder die zich bezighoudt met reizigersgeneeskunde en/of- advisering.

Programma
Ochtend

Tijdens dit symposium worden onderwerpen als Influenza en luchtvervuiling & reizen besproken. Daarnaast wordt aandacht gegeven aan het onderwerp Rabiës: welk vaccinatieschema en welke toedieningswijze adviseren we en waarom? Een huisarts komt vertellen over haar werk onder vluchtelingen in Nederland en aansluitend volgt een update over opkomende infectieziekten.
We willen het publiek op een interactieve manier betrekken bij de onderwerpen die worden gepresenteerd. Naast de inleidende meerkeuzevragen per presentatie zal er ter afsluiting van het ochtendprogramma een interactieve casusbespreking plaatsvinden met als onderwerp ‘de immuun gecompromitteerde reiziger’.

Middag

In de middag wordt een patiënt geïnterviewd en zal door een specialist op het gebied van muggen uit de doeken worden gedaan wat de do’s and dont’s zijn rondom antimuggenmaatregelen. Dat je, om ziek te worden, niet ver hoeft te reizen wordt met het publiek gedeeld tijdens de presentatie ‘Reizen door Europa. Ongevaarlijk?’. Vanuit het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) krijgen we te horen hoe we als reizigersadviseurs dienen om te gaan met de afnemende infectierisico’s voor reizigers. Aan het einde van de dag zal het symposium traditioneel worden afgesloten met de inmiddels bekende interactieve kennisquiz.

Kosten

De kosten voor artsen zijn € 225,- en de kosten voor verpleegkundigen en niet (para-) medici zijn € 185, -. Dit is inclusief lesmateriaal, koffie, thee, lunch en borrel.

Accreditatie

Voor alle groeperingen is accreditatie aangevraagd.

Aanmelden

Medio september worden de uitnodigingen verstuurd. Inschrijving kan vanaf 16 september via de website. Meer informatie over het symposium kunt u opvragen via Marlies Ҫakır-Hofland.