Naar agenda
Datum:

18 november, 2013

Tijd:

19.00 - 21.00 uur

Locatie:

Auditorium B.E. Ruyszaal, 4e etage Havenziekenhuis

Voor wie:

Algemeen, Verwijzers

Op maandag 18 november organiseert het Havenziekenhuis een informatieavond over het bevolkingsonderzoek naar darmkanker. Darmkanker komt veel voor, met name bij mensen ouder dan 50 jaar. Met het bevolkingsonderzoek kan darmkanker worden voorkomen of in een vroegtijdig stadium worden ontdekt en behandeld. Als darmkanker vroegtijdig wordt ontdekt, is de kans op genezing groter en de behandeling minder zwaar. Begin september is de proef van het bevolkingsonderzoek naar darmkanker van start gegaan in onze regio en de landelijke start van het bevolkingsonderzoek volgt stapsgewijs in januari 2014. Het Erasmus MC en het Havenziekenhuis werken samen mee aan de pilot. De betrokken maag-darm-en lever-artsen van het Erasmus MC en het splinternieuwe Scopiecentrum van het Havenziekenhuis zijn getoetst en voldoen aan de toelatingseisen van het bevolkingsonderzoek. Kijk voor meer informatie op de pagina Bevolkingsonderzoek darmkanker in het Havenziekenhuis.

Programma

Op de informatieavond vertellen diverse sprekers over wat u kunt verwachten van het bevolkingsonderzoek. De sprekers zijn:

  • dr. Manon Spaander (MDL arts bij het Erasmus MC en coƶrdinator van de pilot van het bevolkingsonderzoek naar darmkanker)
  • dr. Anand Menon (darmchirurg bij het Havenziekenhuis)
  • Sabine Jansen (verpleegkundig endoscopist bij het scopiecentrum van het Havenziekenhuis)
  • Agnes Reijm (verpleegkundig specialist gastro-intestinale oncologie bij het Erasmus MC).

U krijgt uitleg over hoe de darmen werken, wat u kunt doen om ze in goede conditie te houden, wat de voor- en nadelen zijn van deelname aan het bevolkingsonderzoek en welke rol het Havenziekenhuis en het Erasmus MC spelen in het landelijke bevolkingsonderzoek naar darmkanker. Natuurlijk kunt u ook terecht met vragen over het bevolkingsonderzoek.

Tijd & locatie

Vanaf 19.00 uur staan de koffie en thee klaar in Brasserie Aan de Maas op de vijfde verdieping van het Havenziekenhuis. De lezing begint om 19.30 uur en wordt gehouden in het auditorium van het Havenziekenhuis op de vierde etage. Het programma zal om 21.00 uur afgelopen zijn. Voor de informatieavonden van het Havenziekenhuis is vaak veel belangstelling, daarom vinden we het prettig als u zich vooraf aanmeldt. Dan bent u in ieder geval verzekerd van een plaatsje. Aanmelden kan via het online aanmeldformulier.

Route & parkeren

Het Havenziekenhuis bevindt zich op Haringvliet 2 in Rotterdam. Kijk op onze pagina Contact & Route voor een routebeschrijving met de auto of het openbaar vervoer en tips voor het parkeren van uw auto.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de pagina Bevolkingsonderzoek darmkanker in het Havenziekenhuis.