Naar agenda
Datum:

22 november, 2016

Tijd:

18.00 - 20.00 uur

Locatie:

Havenziekenhuis

Voor wie:

Algemeen, Verwijzers

Spreker

J.H. van Dam, chirurg

Onderwerp

Borstkanker (Academisch Borstkankercentrum)

Programma

Het aantal borstkankerpatiënten blijft nog altijd toenemen, ook huisartsen krijgen hier veel mee te maken. Wij zijn er trots op dat de kwaliteit van de borstkankerbehandelingen van het Academisch Borstkankercentrum Erasmus MC-Havenziekenhuis zeer goed bevonden wordt. Zo kende de Borstkankervereniging ons in oktober opnieuw een roze lintje toe.

De behandeling van de patiënt met mammacarcinoom blijft enorm in beweging en de richtlijnen worden geregeld aangepast. Om huisartsen bij te praten in de snel groeiende informatiestroom over borstkanker en de ontwikkelingen in de borstkankerzorg, organiseert het Havenziekenhuis een nascholing over borstkanker op dinsdag 22 november. Tijdens de nascholing gaan wij in op meerdere aspecten van de behandeling van borstkanker en de huidige stand van zaken. U als verwijzer heeft daarbij een belangrijke rol: in het verwijzen van patiënten met klachten en in de begeleiding van vrouwen na de ingreep. De bedoeling is dat u na de bijeenkomst weer helemaal up-to-date bent

Dr. J.H. van Dam, oncologisch chirurg in het Havenziekenhuis, is gastvrouw en verzorgt de inleiding van de nascholing. Tijdens de bijeenkomst komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Agnes Jager, internist oncoloog van het Erasmus MC, vertelt u meer over de mammaprint en de laatste inzichten over chemo-/hormonale therapie. Daarnaast behandelt zij adjuvante-/ neo-adjuvante systemische therapie.
  • Marc Mureau, plastisch chirurg van het Erasmus MC, bespreekt met u over het pad van de reconstructieve chirurgie.
  • Mirelle Lagendijk, arts-onderzoeker van het Erasmus MC, informeert u over de nazorg van het Academisch Borstkankercentrum. Het centrum maakt gebruik van de Zorgmonitor.
Accreditatie

Voor elke nascholing wordt accreditatie aangevraagd voor 2 uur.

Aanmelden & vragen

Aanmelden vooraf is niet nodig. U kunt aanschuiven wanneer het u uitkomt. Voor vragen kunt u contact opnemen met Marieke Delhaas.