Naar agenda
Datum:

23 mei, 2017

Tijd:

18.00 - 20.00 uur

Locatie:

Havenziekenhuis

Voor wie:

Verwijzers

Sprekers

S.M. Haensel, uroloog
M. van der Gaast, gynaecoloog

Onderwerpen

Urogenitale avond: NHG fluor vaginalis, seksuele stoornissen en urinesteenlijden

Op 23 mei staat een urogenitale avond op het nascholingsprogramma van het Havenziekenhuis. Uroloog Stefan Haensel zal op interactieve wijze kennis met u delen op het gebied van diagnostiek, maatregelen voor de eerste lijn, indicaties voor spoedverwijzing naar de SEH en levensstijl adviezen bij chronische steenpatienten (metafylaxe). Verder krijgt u een kijkje in de keuken van de diagnostiek en behandeling in de vroege/acute fase en overige aspecten die aan bod komen in de urologische praktijk.

Gynaecoloog Mark van der Gaast bespreekt het basaal en pragmatisch fluoronderzoek. Hoe wordt dit onderzoek gedaan en hoe kun je pragmatisch en effectief fluorklachten behandelen. Ook de oorzaken van vulvodynie komen aan bod. Tenslotte is er aandacht voor het libido en de oorzaken van libidoverlies en de wijze waarop dit behandeld kan worden.

Accreditatie

Voor elke bijscholing wordt accreditatie aangevraagd voor 2 uur.

Aanmelden & vragen

Aanmelden vooraf is niet nodig. U kunt aanschuiven wanneer het u uitkomt. Voor vragen kunt u contact opnemen met Marieke Delhaas via m.delhaas@havenziekenhuis.nl of 010-4043335.