Naar agenda
Datum:

15 maart, 2014

Tijd:

10:00 tot 16:00

Locatie:

Havenziekenhuis, Haringvliet 2, 3011 TD Rotterdam

Voor wie:

Algemeen, Verwijzers

Op zaterdag 15 maart a.s. houdt het Havenziekenhuis een open dag. Iedereen die graag eens binnen wil kijken en meer wil weten over het ziekenhuis aan de Maas is van harte welkom. Tijdens de open dag staat Ouderengeneeskunde centraal. Met het thema ‘Aandacht voor senioren’ laat het ziekenhuis zien welke zorg voor senioren zij in huis heeft. Het Havenziekenhuis heeft in oktober 2013 het keurmerk ‘Seniorvriendelijk ziekenhuis’ gekregen van de ouderenbonden.

Het Havenziekenhuis biedt basiszorg, maar is naast Tropengeneeskunde, ook gespecialiseerd in zorg aan de ouder wordende patiënt. Dat betekent dat het ziekenhuis speciaal ingericht is op deze groep en er extra aandacht is voor de speciale wensen van senioren.

Wat is er te doen op de open dag?

Op de open dag kunnen bezoekers zien en ervaren wat er allemaal bij ouderenzorg komt kijken en wat het Havenziekenhuis kan aanbieden. We vertellen u bijvoorbeeld meer over het landelijke onderzoek naar darmkanker dat in 2014 is gestart en u kunt informatie krijgen over knie- en heupprotheses. Daarnaast kunt u in een speciaal pak zelf ondervinden hoe oudere mensen gezondheidsproblemen ervaren. Het is ook mogelijk om een kijkje in een ambulance te nemen en diverse gezondheidstestjes te laten doen.

Een aantal jaar geleden is het Havenziekenhuis gestart met ‘Operatie Verbouwing’. Het hele ziekenhuis wordt onder handen genomen. Inmiddels zijn alle verpleegafdelingen gerenoveerd en is het nu de beurt aan een aantal poliklinieken. Tijdens de open dag laten we inwoners van Rotterdam graag zien hoe mooi het ziekenhuis van binnen is geworden en welke verbouwplannen er voor de komende jaren gepland staan.