Naar agenda
Datum:

24 september, 2014

Tijd:

19.30 - 21.00 uur

Locatie:

Erasmus Paviljoen, Woudestein

Voor wie:

Algemeen, Verwijzers

In het kader van de Week van de Geneeskunde vindt er op 24 september een voorlichtingsavond plaats over patiëntveiligheid. Prof. dr. Lange, chirurg in het Havenziekenhuis en Erasmus MC is expert op het gebied van patiëntveiligheid en zal aan de hand van een aflevering van de serie ‘Dr. House’ ingegaan op patiëntveiligheid.

Dr. House is in de gelijknamige hit serie een briljante, maar extreem botte dokter, gespecialiseerd in infectieziektes. Dat hij niet bekend staat om zijn patiëntvriendelijkheid weet iedereen, maar is dat ook onveilig? Aan de hand van de vertoning van een Dr. House-aflevering laat professor Lange mensen zonder medische achtergrond zien wat absolute onzin is in de aflevering en wat zo uit de medische praktijk is gegrepen wat betreft patiëntveiligheid.

Alles wat fout kan gaan, lijkt fout te gaan in de aflevering ‘The Mistake’. De reputaties en carrières van Dr. House en Chase staan op het spel na de dood van een vrouwelijke patiënt door nalatigheid van Chase. Had deze vrouw nog geleefd als zij eerder haar mond had opengetrokken? Is je eigen veiligheid als patiënt wel te beïnvloeden of wordt je als makke patiënt aan je lot overgelaten? En als er toch iets fout gaat, wat dan?

Meld je hier aan voor de Dr House avond.