Naar agenda
Datum:

27 maart, 2015

Tijd:

14.00 - 16.00 uur

Locatie:

Havenziekenhuis

Voor wie:

Verwijzers

De opkomst voor het bevolkingsonderzoek naar borstkanker bij allochtone en laaggeletterde vrouwen in Rotterdam en omgeving is laag. Een aantal zorgorganisaties onder leiding van het Academisch Borstkankercentrum Erasmus MC – Havenziekenhuis en Bevolkingsonderzoek Zuid-West heeft de handen ineen geslagen om hier iets aan te doen: project SARAH.

Begin april start de pilot van SARAH in tien Rotterdamse wijken, namelijk het Oude westen, Dijkzigt, Scheepvaartkwartier, Middelland, Tussendijken, Spangen, Feijenoord/ Noordereiland/ Kop van Zuid, Afrikaanderwijk/ Katendrecht, Kralingseveer en Prinsenland.

Wij zien een belangrijke rol voor de huisarts om de kennis en daarmee mogelijk de opkomst bij het bevolkingsonderzoek onder allochtone en laaggeletterde vrouwen te verhogen en vertellen de huisartsen uit de pilotwijken er graag meer over op 27 maart van 14.00 tot 16.00 uur tijdens het startsymposium in het Havenziekenhuis. Na evaluatie van de pilot is het streven om de SARAH aanpak vanaf 2016 in de gehele regio Rotterdam toe te passen.