Naar nieuwsoverzicht

Dit bericht komt uit ons nieuwsarchief.
Hierdoor kunnen sommige gegevens verouderd zijn.

3 februari 2012

Nieuwe Rotterdamse samenwerking rond aanpak dementie

Door onder andere de vergrijzing neemt het aantal patiënten met dementie steeds meer toe. In Rotterdam hebben daarom diverse partijen op het gebied van zorg de handen ineen geslagen voor een goede samenwerking op het gebied van dementie.

Op 30 januari hebben Alzheimer Nederland, Bavo-Europoort, gemeente Rotterdam Laurens, Oser (Overleggroep samenwerkingsverbanden eerstelijn) en Riagg Rijnmond een intentieverklaring getekend. In deze overeenkomst zijn afspraken gemaakt over de samenwerking in de deelgemeenten Overschie, Centrum, Noord en Feijenoord. Het doel is om dementieproblemen in deze gebieden eerder te signaleren en om diagnostiek en behandeling tijdig aan te bieden. Daarnaast moet de overeenkomst de zorg tussen de verschillende partijen verbeteren en zal er gemeenschappelijk onderzoek gedaan worden naar de oorzaak van dementie en de zorg voor dementerenden.

Ook het Erasmus MC en het Havenziekenhuis ondertekenden de overeenkomst. Dit deden zij vanuit hun gezamenlijke rol binnen het nieuwe Alzheimercentrum zuidwest Nederland dat op 21 april gaat starten.