Op de polikliniek Dermatologie van de Havenpolikliniek kunt u terecht voor alle soorten huidbehandelingen. De zorg wordt hier verleend onder verantwoordelijkheid van het Havenziekenhuis. Dankzij de sterke band met de haven hebben wij specialistische kennis van tropische aandoeningen bij bijvoorbeeld zeelieden en reizigers. We werken nauw samen met het Erasmus MC. Samen bieden we behandelingen aan, zoals lichttherapie (thuis), intensieve dagbehandeling en cosmetische behandelingen. Als het nodig is, kunnen we snel de academische expertise van het Erasmus MC inzetten. Bij al onze behandelingen staan we voor hoogwaardige kwaliteit.

Op de polikliniek Dermatologie werken zeven dermatologen. Wij geven u deskundige medische zorg en eerlijk advies op maat. Onze dermatologen zijn gespecialiseerd in:

Spreekuren polikliniek Dermatologie

Het specialisme Dermatologie heeft een aantal speciale poli’s en spreekuren:

 • Hidradenitis polikliniek
  De Hidradenitis polikliniek in de Havenpolikliniek is een gespecialiseerd centrum, waar u terecht kunt voor onderzoek en een goede behandeling om littekens en uitbreiding te voorkomen. Klik hier voor meer informatie over de Hidradenitis polikliniek.
 • Inflammatoire spreekuur
  Op het inflammatoire spreekuur kunt u onder meer terecht voor behandeling van eczeem en psoriasis. De behandeling kan lokaal met zalf, systematisch met een medicijn zoals Biologics en fumaarzuur of lichttherapie thuis of in het ziekenhuis.
 • Huidkanker spreekuur
  Heeft u verdachte plekjes of is er bij u huidkanker geconstateerd? U kunt bij ons alle werkdagen terecht. Indien nodig wordt er een stukje weefsel weggehaald en onderzocht.
 • Spataderspreekuur
  Op het spatader spreekuur kunt u terecht voor alle soorten flebologische behandelingen, waaronder spatader behandelingen. Van de klassieke chirurgische verwijdering van spataderen tot de moderne effectieve behandelingen die weinig belastend zijn. We werken hierbij nauw samen met de vaatchirurgen en dermatologen van het Erasmus MC. Meer informatie over het spatader spreekuur en de behandelingen.
 • Sella spreekuur voor klachten van anus, penis en/of vagina
  Het Sella-spreekuur is bedoeld voor (huid)klachten die zich voordoen in het ‘zwembroekgebied’. Dit is het gebied rond anus, penis en vagina. Deze klachten kunnen bestaan uit jeuk, pijnlijke kloofjes, huidverkleuringen of bloedverlies. Voorheen vond dit spreekuur plaats op de afdeling Dermatologie van het Erasmus MC, maar sinds januari 2016 vindt dit spreekuur in de Havenpolikliniek plaats.
 • KinderHaven
  Kinderen met astma, allergie/eczeem of neurologische problemen helpen we op de polikliniek KinderHaven. Patiëntjes die verwezen worden door de huisarts komen vaak op de polikliniek Dermatologie.
Afspraak maken en locatie(s)

Met een verwijsbrief van uw huisarts of specialist kunt u een afspraak maken op de polikliniek Dermatologie op de locatie Buitenhaven. Lees hier wat u nodig heeft voor uw polikliniekbezoek.

Behandelingen & onderzoeken

Hieronder vindt u een overzicht van de meest voorkomende behandelingen & onderzoeken.

Wachttijden

Laatst gewijzigd: 5 oktober 2017

Dermatologie
Polikliniek

Bekijk de toelichting van de wachttijden en het volledige overzicht van de wachttijden

Team

Folders

Hieronder vindt u de folders van Dermatologie. Om onderstaande folders te kunnen downloaden heeft u Adobe Reader nodig. Op de site van Adobe kunt u gratis Adobe Reader downloaden.