Hidradenitis

De Hidradenitis polikliniek van het Havenziekenhuis is een gespecialiseerd behandelcentrum. Hier onderzoeken en behandelen we mensen met hidradenitis suppurativa. Een pijnlijke chronische huidziekte waar nog niet heel veel over bekend is.

Klachten van hidradenitis suppurativa zijn:

 • Terugkerende abcessen;
 • Steenpuisten of puisten;
 • Ontstekingen in huidplooien, zoals de liezen, oksels, schaamstreek, onder en op de borsten, op of tussen de billen of rug;

De klachten ontstaan doordat haarzakjes verstopt raken, opzwellen en kapot kunnen gaan. De huidontstekingen kunnen het dagelijks leven van patiënten ernstig belemmeren. Lees meer over hidradenitis.

Het Havenziekenhuis en het Erasmus MC werken intensief samen bij de behandeling van hidradenitis suppurativa. Patiënten kunnen rekenen op gerichte expertise op het gebied van hidradenitis, een vast team en een resultaatgerichte behandeling inclusief leefstijladviezen en de hulp die daarbij hoort.

De kracht van de Hidradenitis polikliniek in het Havenziekenhuis

De Hidradenitis polikliniek biedt patiënten een totaal behandelplan:

 • Gerichte expertise op het gebied van hidradenitis;
 • Een vast team;
 • Resultaatgerichte behandeling bijvoorbeeld met medicijnen en of operaties;
 • Leefstijladviezen en de hulp die daarbij hoort, zoals stoppen met roken;

Het is belangrijk dat huisartsen, dermatologen en gynaecologen de ziekte snel herkennen en de patiënt ook snel kunnen doorsturen naar een gespecialiseerd behandelcentrum.

Samen met het Erasmus MC doet het Havenziekenhuis onderzoek naar deze huidziekte.

Behandeling hidradenitis in het Havenziekenhuis

Met een verwijzing van uw huisarts kunnen patiënten meestal vrij snel terecht bij de Hidradenitis polikliniek.

 • Eerste bezoek
  Een patiënt die voor het eerst komt vult voorafgaand aan het gesprek met de arts een vragenlijst in. Daarbij is veel aandacht voor alle problemen die patiënten met hidradenitis suppurativa ervaren.
 • Afspraak dermatoloog
  Vervolgens volgt een gesprek en onderzoek bij de dermatoloog. Hij geeft uitleg over de aandoening en gezamenlijk wordt er een behandelplan opgesteld.
 • Operatie
  Als het nodig is wordt er meteen een afspraak voor een operatie gepland. Bij een operatie verblijven patiënten meestal één nacht in het ziekenhuis en na het ontslag volgt er een controle afspraak.
 • Vragenlijst
  Om de zorg in de toekomst verder te kunnen verbeteren krijgt de patiënt ook de vraag om (vrijblijvend) mee te doen aan wetenschappelijk onderzoek op het gebied van hidradenitis suppurativa.
Maak een afspraak bij de Hidradenitis polikliniek

Heeft u een verwijsbrief van uw huisarts? Dan kunt u een afspraak maken voor de behandeling van hidradenitis suppurativa bij de polikliniek Dermatologie. Hiervoor kunt u telefonisch contact opnemen:

Telefoon: 010 404 34 17

Behandelingen & onderzoeken

Hieronder vindt u een overzicht van de meest voorkomende behandelingen & onderzoeken.

Wachttijden

Laatst gewijzigd: 5 oktober 2017

Dermatologie
Polikliniek

Bekijk de toelichting van de wachttijden en het volledige overzicht van de wachttijden

Team