Kinderhaven

KinderHaven is een polikliniek van het Erasmus MC-Sophia voor kinderen van 0 tot 18 jaar. Zij kunnen terecht bij de volgende specialismen:

In KinderHaven worden kinderen door een vast team van medewerkers gezien, waaronder de medisch specialisten van het Erasmus MC – Sophia Kinderziekenhuis. Het kindvriendelijke en kleinschalige karakter maakt KinderHaven tot een uitstekende omgeving om patiëntjes snel en efficiënt te kunnen helpen. Zo kunnen wij uw kind de beste zorg leveren. Die zorg wordt verleend onder verantwoordelijkheid van het Erasmus MC.

Werkwijze

De afspraken en onderzoeken vinden in KinderHaven zoveel mogelijk op één dagdeel plaats. In KinderHaven houden specialisten, de verpleegkundig specialist, diëtiste en psycholoog voor een deel op dezelfde tijden spreekuur waardoor afspraken gecombineerd kunnen worden. Er vindt ook regelmatig overleg plaats tussen de specialisten en de verpleegkundig specialisten waarbij een gezamenlijk behandelplan wordt opgesteld. De verpleegkundig specialist is hierbij het aanspreekpunt voor uw kind.

Afspraak maken en locatie(s)

Er is op werkdagen spreekuur in KinderHaven op de locatie Buitenhaven. Uw huisarts of specialist verwijst uw kind door naar KinderHaven voor een onderzoek of een bezoek aan de specialist. Zodra wij een verwijsbrief of het verwijsformulier van uw huisarts of specialist hebben ontvangen, nemen wij contact met u op om een afspraak te maken. Zorg dat u goed voorbereid bent voor uw afspraak.

Acute klachten

Bij acute klachten of bijzondere problemen kunt u met uw kind terecht in het Erasmus MC-Sophia, Dr. Molewaterplein 60, 3015 GJ Rotterdam, telefoon: 010-704 07 04.

Behandelingen & onderzoeken

Hieronder vindt u een overzicht van de meest voorkomende behandelingen & onderzoeken.

Wachttijden

Laatst gewijzigd: 5 oktober 2017

KinderHaven
Polikliniek
7 weken
4 weken
3 weken
3 weken
1 week

Bekijk de toelichting van de wachttijden en het volledige overzicht van de wachttijden

Team

Behandelingen

KinderHaven heeft voor een aantal aandoeningen en behandelingen speciale spreekuren: