KinderHaven

Kinderen met hoofdpijn, epilepsie, ontwikkelingsachterstand en of leer- en gedragsproblemen kunnen terecht op de polikliniek Kinderneurologie van KinderHaven. Deze polikliniek valt onder de verantwoordelijkheid van het Erasmus MC en onder het tabblad behandelingen vindt u meer informatie over de behandelingen op de polikliniek Kinderneurologie van KinderHaven.

Werkwijze

Na aanmelding (door huisarts of specialist) ontvangt u thuis een afspraak bij één van de neurologen en een algemene vragenlijst over de voorgeschiedenis van uw kind. Wij vragen u deze vragenlijst in te vullen en mee te nemen naar uw afspraak met de neuroloog.

Het eerste consult is altijd een vrij uitgebreid gesprek met de (kinder)neuroloog, die ook een lichamelijk en neurologisch onderzoek doet. Dit zijn allerlei testjes, waar uw kind zich geen zorgen om hoeft te maken. Het is namelijk niet moeilijk en het doet ook geen pijn. Naar aanleiding van de bevindingen van het consult, wordt met de ouders en het kind het verdere beleid afgesproken.

In sommige gevallen is het nodig om aanvullend onderzoek te doen, zoals een röntgenfoto, CT- of MRI-scan van de hersenen, bloedonderzoek, EEG (hersenfilmpje) en of een bezoek aan de (neuro) psycholoog. Eventuele aanvullende onderzoeken vinden niet plaats op de dag van het eerste consult. Er zal een nieuwe afspraak gemaakt worden, houdt u rekening met een wachttijd.

Afspraak maken en locatie(s)

Er is op werkdagen spreekuur in KinderHaven op de locatie Buitenhaven. Uw huisarts of specialist verwijst uw kind door naar KinderHaven voor een onderzoek of een bezoek aan de specialist. Zodra wij een verwijsbrief of het verwijsformulier van uw huisarts of specialist hebben ontvangen, nemen wij contact met u op om een afspraak te maken. Zorg dat u goed voorbereid bent voor uw afspraak.

Team

Behandelingen

De polikliniek Kinderneurologie van KinderHaven heeft voor een aantal aandoeningen en behandelingen speciale spreekuren: