Uw huisarts of specialist kan informatie nodig hebben over bijvoorbeeld uw bloed, urine, ontlasting of sperma. Op die manier kunnen ze een goede diagnose stellen. U wordt dan doorverwezen naar de afdeling Bloedafname van het Laboratorium van de Havenpolikliniek. Hier wordt bloed afgenomen door bevoegde medewerkers of u kunt andere materialen afgeven zoals urine en ontlasting. In het Laboratorium onderzoeken deskundige medewerkers de materialen op verschillende stoffen. De uitslag van het onderzoek krijgt u via uw eigen huisarts of specialist. De medewerkers van het Laboratorium geven geen uitslagen.

Veilig en betrouwbaar

Ons Laboratorium heeft de ISO 15189 accreditatie. Dit houdt in dat we zorgvuldig omgaan met uw lichaamsmateriaal. Wij voeren alle onderzoeken betrouwbaar uit. Daarnaast hebben we een systeem dat regelmatig de kwaliteit toetst.

Afspraak en locatie(s)

Voor het afnemen van bloed of het afgeven van andere materialen hoeft u geen afspraak te maken in het Laboratorium. Neem wel uw labformulier mee, die u krijgt van bijvoorbeeld uw specialist of  huisarts. Soms is het nodig dat u voor het onderzoek nuchter bent of een speciaal dieet moet volgen. Uw specialist informeert u hierover. Voor de meeste onderzoeken is geen speciale voorbereiding nodig. U vindt het Laboratorium in de Havenpolikliniek op de eerste verdieping.

Folders

Hieronder vindt u de folders van Laboratorium. Om onderstaande folders te kunnen downloaden heeft u Adobe Reader nodig. Op de site van Adobe kunt u gratis Adobe Reader downloaden.