De afdeling Radiologie is een ondersteunende afdeling die röntgenonderzoeken verricht bij patiënten op verwijzing van de huisarts, specialist of verzekeringsarts. De radiologen en medewerkers in de Havenpolikliniek brengen met verschillende technieken uw lichaam van binnen in beeld. Dit gebeurt met behulp van röntgenstraling, geluidsgolven (echografisch onderzoek) en/of magnetische straling (MRI). Voor de onderzoeken heeft u altijd een verwijzing nodig van uw huisarts of specialist. De radioloog maakt van het onderzoek een verslag en stuurt dit op naar de huisarts of de specialist die het onderzoek heeft aangevraagd. Uw arts zal ook de uitslag van het onderzoek met u bespreken. De afdeling Radiologie in de Havenpolikliniek streeft naar korte wachttijden. De zorg wordt hier verleend onder verantwoordelijkheid van het Havenziekenhuis.

Afspraak maken en locatie(s)

Met een verwijsbrief van uw huisarts of specialist kunt u een afspraak maken bij de polikliniek Radiologie voor een CT-scan, echografie, MRI en andere onderzoeken. Voor foto’s van de longen, buik en de botten hoeft u geen afspraak te maken en kunt u tijdens werkdagen terecht tussen 8.30 – 16.30 uur. Lees hier wat u nodig heeft voor uw polikliniekbezoek.

Wat gebeurt er

Hoe verloopt het bezoek? Bekijk het fotoverslag:

Behandelingen & onderzoeken

Hieronder vindt u een overzicht van de meest voorkomende behandelingen & onderzoeken.

Wachttijden

Laatst gewijzigd: 5 oktober 2017

Radiologie
Onderzoek
CT-scan
1 week
Echo
1 week
Mammografie
MRI-scan
1 week
Röntgen

Bekijk de toelichting van de wachttijden en het volledige overzicht van de wachttijden

Team

Folders

Hieronder vindt u de folders van Radiologie. Om onderstaande folders te kunnen downloaden heeft u Adobe Reader nodig. Op de site van Adobe kunt u gratis Adobe Reader downloaden.