Tropenpoli

Ziek terug uit de tropen? Dan verwijst de huisarts u door naar de Tropenpoli. Voor spoedeisende situaties die niet tot de volgende dag kunnen wachten kunt u ook 24/7 contact opnemen met de Tropentelefoon: tel 06 34 95 12 56. Voor reisadvies, inentingen en vaccinaties (zoals een vaccinatie voor DTP, malaria, gele koorts, hepatitis A of hepatitis B) kunt u terecht bij de Travel Clinic (www.travelclinic.com, telefoon 0900 503 40 90). Reizigersgeneeskunde, Infectieziekten en de Travel Clinic vallen onder de verantwoordelijkheid van het Erasmus MC.

Werkwijze

Komt u uit de tropen met koorts, diarree, huiduitslag en/of ontstekingen van de luchtwegen? Ga dan op tijd naar de huisarts. De huisarts kan u doorverwijzen naar de Tropenpoli. Uw klachten kunnen namelijk een uiting zijn van een ernstige infectieziekte. Een snelle diagnose is belangrijk voor uw gezondheid. Is er een spoedeisende situatie die niet tot de volgende dag kan wachten, bel met de Tropentelefoon:
06 34 95 12 56. Bij de Tropenpoli wordt u behandeld door een gespecialiseerd behandelteam met ruime ervaring op het gebied van Tropengeneeskunde. Allereerst zal de coassistent u een aantal vragen stellen en lichamelijk onderzoek verrichten. Afhankelijk van uw klachten wordt u verder onderzocht, bijvoorbeeld door bloed te prikken of het maken van röntgenfoto’s. De uitslagen van deze onderzoeken zijn meestal na een halve dag bekend, waarna deze met u worden besproken. Indien nodig start de behandeling direct. Uiteraard wordt uw huisarts van alle bevindingen op de hoogte gesteld.
Tussen de onderzoeken door verblijft u in een gastvrije en comfortabele wachtruimte. U kunt uitrusten op één van de ligstoelen of gewoon lekker op de bank zitten, terwijl u televisie kijkt, een film opzet of een tijdschrift leest. Voor de liefhebbers is er een computer met internetaansluiting. Uiteraard kunt u ook naar buiten, wanneer u dat wilt.

Afspraak maken en locatie(s)

Met een verwijsbrief van uw huisarts of specialist kunt u een afspraak maken bij de Tropenpoli via de polikliniek Interne Geneeskunde. Er is op elke werkdag spreekuur in de locatie Buitenhaven. Lees hier wat u nodig heeft voor uw polikliniekbezoek. Vaccinaties nodig? Maak dan een afspraak met de Travel Clinic via 0900 503 40 90.

Wat gebeurt er

Hoe verloopt het bezoek? Bekijk het fotoverslag:

Folders

Hieronder vindt u de folders van de Tropenpoli. Om onderstaande folders te kunnen downloaden heeft u Adobe Reader nodig. Op de site van Adobe kunt u gratis Adobe Reader downloaden.