KinderHaven allergie

Heeft uw kind veel last van allergische reacties? De Allergiepoli van KinderHaven is gespecialiseerd in de zorg voor kinderen met verschillende soorten allergieën. Ons team doet zijn uiterste best om zeker te zijn van de diagnose. Daarnaast krijgt u uitgebreid advies over de eventuele behandeling, medicatie en het omgaan met allergieën bij uw kind. Vaak hebben kinderen met allergieën ook eczeem en/of astma. Het voordeel van KinderHaven is dat uw kind door meerdere specialisten bekeken kan worden.

Werkwijze

Tijdens het eerste bezoek aan de polikliniek maken u en uw kind kennis met de specialist. Er vindt een uitgebreid gesprek plaats over de klachten en wanneer deze klachten optreden. Hierna kan een allergietest volgen. Dit kan een bloedonderzoek zijn, waarbij we kijken welke allergische antistoffen aanwezig zijn in het bloed of er wordt een huidtest gedaan. We brengen dan een beetje van de stof, zoals boompollen, op de huid aan. Wanneer er sprake is van een allergie, dan ontstaat er een galbult. Is er twijfel over de uitslag? Dan kan er provocatietest worden gedaan.

Behandeling

Wanneer een allergie is aangetoond volgt de behandeling. Het advies is om de allergische stof te vermijden. U en uw kind worden hierover goed voorlicht. Bij astma en hooikoorts kunnen bijvoorbeeld medicijnen worden voorgeschreven om de klachten te behandelen. Een andere behandeling is immunotherapie. Hierbij word je ongevoelig voor een stof. Is er sprake van een voedselallergie? Dan krijgt u van de specialist en de diëtist adviezen over het vermijden van het voedingsmiddel, de alternatieven en wat u moet doen als uw kind de voeding binnenkrijgt.

Afspraak maken en locatie(s)

Er is op werkdagen spreekuur in KinderHaven op de locatie Buitenhaven. Uw huisarts of specialist verwijst uw kind door naar KinderHaven voor een onderzoek of een bezoek aan de specialist. Zodra wij een verwijsbrief of verwijsformulier van uw huisarts of specialist hebben ontvangen, nemen wij contact met u op om een afspraak te maken. Zorg dat u goed voorbereid bent voor uw afspraak.

Team

Folders

Hieronder vindt u de folders van Allergie. Om onderstaande folders te kunnen downloaden heeft u Adobe Reader nodig. Op de site van Adobe kunt u gratis Adobe Reader downloaden.