Heeft uw kind veel last van roodheid, schilfering van de huid en erge jeuk? KinderHaven is gespecialiseerd in de zorg voor kinderen met eczeem. Ons team doet zijn uiterste best om zeker te zijn van de diagnose. Daarnaast krijgt u uitgebreid advies over de eventuele behandeling, medicatie en het omgaan met eczeem bij uw kind. Vaak hebben kinderen met eczeem ook last van een allergie. Het voordeel van KinderHaven is dat uw kind door meerdere specialisten kan worden bekeken.

Wat is eczeem?

Eczeem is een blijvende jeukende huiduitslag, die voornamelijk bij kinderen voorkomt. Het is moeilijk om er vanaf te komen. Door de jeuk gaat uw kind krabben. Dit veroorzaakt wondjes die gaan ontsteken wat de jeuk weer verergerd. Soms zitten er ook blaasjes op de huid. We spreken dan van nat eczeem. Uiteindelijk drogen de blaasjes weer in en ontstaan er korstjes. Als uw kind langer eczeem heeft, dan ontstaan er schilfers en wordt de huid op die plek dikker.

Werkwijze

Eczeem behandelen we volgens een vast plan. Onze behandeling is erop gericht dat het eczeem onder controle blijft. Veel kinderen met eczeem hebben ook andere allergieën. Als het eczeem veroorzaakt wordt door een allergie, dan bieden we allergietests aan.

Afspraak maken en locatie(s)

Er is op werkdagen spreekuur in KinderHaven op de locatie Buitenhaven. Uw huisarts of specialist verwijst uw kind door naar KinderHaven voor een onderzoek of een bezoek aan de specialist. Zodra wij een verwijsbrief of verwijsformulier van uw huisarts of specialist hebben ontvangen, nemen wij contact met u op om een afspraak te maken. Zorg dat u goed voorbereid bent voor uw afspraak.

 

 

Team