Dermatoloog Van der Zee

dr. H.H. van der Zee

dermatoloog

Afdeling(en) & specialisme(n):

Dermatologie, Hidradenitis polikliniek

Aandachtsgebied(en):

acneiforme dermatosen, hidradenitis suppurativa, laser behandeling

Mensen helpen geeft voldoening

Dermatoloog Van der Zee: “De persoonlijke band die je als dermatoloog met je patiënten opbouwt, is één van de mooie kanten van dit beroep. In dermatologie komen ook àlle aspecten van de geneeskunde samen. Je kunt zíen wat de patiënt heeft, je behandelt zelf, ook bij chirurgische ingrepen, en er zijn veel behandelmogelijkheden.

Het vak is bovendien heel breed: ik zie patiënten van jong tot oud en de aandoeningen lopen uiteen van bijvoorbeeld eczeem tot kanker. Het geeft mij veel voldoening om al die mensen te mogen helpen.”

“Uitblinken in onze zorg. ”, aldus dermatoloog Van der Zee

Hidradenitis polikliniek

“Hidradenitis, een pijnlijke chronische huidaandoening, is één van mijn speciale aandachtsgebieden. Heel veel mensen kennen de aandoening niet, patiënten kregen lange tijd onvoldoende aandacht voor hun klachten.

Op de Hidradenitis polikliniek op de polikliniek Dermatologie kunnen we deze zeer kwetsbare patiëntengroep de behandeling en begeleiding geven die ze nodig hebben, we volgen patiënten actief met oprecht persoonlijke aandacht.

Op de Hidradenitis polikliniek werkt een onderzoeks- en expertiseteam dat wereldwijd erkend en gerespecteerd wordt, professor Prens is één van hen. Patiënten zijn hier echt aan het juiste adres.”

Goed gevulde werkweek

“Ik wist van jongs af aan dat ik arts wilde worden. Ik heb in Groningen geneeskunde gestudeerd, volgde in Rotterdam de specialistische opleiding tot dermatoloog. Aan het Erasmus ben ik tevens gepromoveerd op onderzoek naar hidradenitis.

Wetenschappelijk onderzoek vind ik een interessant onderdeel van mijn beroep, als arts begeleid ik daarom onder andere twee nieuwe arts-onderzoekers bij hun wetenschappelijk onderzoek. Daarnaast maak ik deel uit van de medische staf van het Erasmus MC. Ja, mijn werkweek is goed gevuld, maar dat geeft me energie.

Dermatoloog Van der Zee: “We willen uitblinken in onze zorg”

Patiënten kunnen zowel in het Erasmus alsook in het Havenziekenhuis bij mij terecht. Ik vind het erg prettig om te werken in deze ziekenhuizen waar niet alleen optimale patiëntenzorg belangrijk is, maar waar ook een prettige, open sfeer heerst. We willen graag uitblinken in onze zorg, daar zetten we ons dagelijks voor in.”

Meer informatie of een afspraak maken?
Ga naar de pagina van de polikliniek Dermatologie.