Internist Van Beek Havenziekenhuis Rotterdam

drs. Y. van Beek-Nieuwland

internist

Afdeling(en) & specialisme(n):

Diabetespoli, Interne Geneeskunde, Tropenpoli – ziek terug na de reis

Aandachtsgebied(en):

diabetes mellitus, reizigers- en importziekten

Duidelijke informatie

Internist Van Beek: “Ik heb voor Interne Geneeskunde gekozen, omdat je te maken hebt met veel verschillende aandoeningen. Ik vind het belangrijk om een goede diagnose te stellen en wil mijn patiënten zo goed mogelijk behandelen. Verder wil ik patiënten graag duidelijke informatie geven, zodat ze begrijpen wat er aan de hand is.”

“Ik vind het belangrijk om een goede diagnose te stellen en wil mijn patiënten zo goed mogelijk behandelen”, aldus internist Van Beek

Andere ziekenhuizen adviseren

“Het Havenziekenhuis is klein en makkelijk bereikbaar. Onze afdeling heeft veel ervaring met ziekten die reizigers in andere landen kunnen krijgen. Andere ziekenhuizen vragen ons dan ook regelmatig om advies. Het interessante aan reizigersziekten is dat ze in Nederland niet voorkomen, zoals malaria of buiktyfus. Als mensen ziek terugkomen van hun reis, kunnen ze snel terecht op onze Tropenpoli. Meestal horen ze binnen een aantal uren wat er aan de hand is en wat er gedaan kan worden.”

Goede sfeer

“In 1977 ben ik aan mijn opleiding Geneeskunde begonnen. Daarna heb ik een paar jaar in het Diakonessenhuis in Breda gewerkt. Vervolgens ben ik me gaan specialiseren tot internist in het Franciscus ziekenhuis. Sinds 1997 werk ik met veel plezier in het Havenziekenhuis. De sfeer is hier goed. Omdat het ziekenhuis klein is, kun je makkelijk overleggen met collega’s of zaken vlot regelen voor patiënten. Zo worden ze snel geholpen.”

Meer informatie of een afspraak maken?
Ga naar de pagina van de polikliniek Interne Geneeskunde